Na Přerovsku dnes zemřeli dva lidé po střetu s vlakem

Hranice (Přerovsko) - U Hranic na Přerovsku zemřeli v noci na dnešek dva mladí lidé ve věku 18 a 21 let. Příčinu tragédie policie šetří, pravděpodobně ale šlo o nešťastnou náhodu, sdělila přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Osmnáctiletá dívka a jednadvacetiletý mladík zemřeli v hranické místní části Drahotuše. „Páteční večer trávili na chatě, která je několik stovek metrů od železniční trati. Podle svědků se nepohodli a před půlnocí z ní odešli. Pak už je nikdo neviděl. U obou byla nařízena soudní pitva,“ uvedla mluvčí.

Doplnila, že mrtvé objevili dnes ráno elektrikáři, kteří místem projížděli k opravě troleje. Podle mluvčího Českých drah Ondřeje Kubaly nehoda nezkomplikovala na trati provoz. „K neštěstí došlo ještě v obvodu železniční stanice Drahotuše, vlaky místo objížděly po ostatních kolejích,“ uvedl mluvčí.

Policie ani železničáři zatím netuší, kdy přesně se nehoda odehrála. „Již několikrát se stalo, že strojvedoucí střet s člověkem nezaregistroval. Bývá to zejména u sebevrahů, kteří vyskočí těsně před vlakem. Jak se ale stal tento případ, nevíme, nemáme se koho zeptat,“ řekl Kubala. Doplnil, že v průběhu noci úsekem, který je součástí trati Praha - Ostrava, projelo 20 až 30 vlaků.