Srážku s hasičským vozem nepřežil řidič Felicie

Beroun - Při havárii hasičského a osobního vozu v Berouně zemřel dnes dopoledne devětapadesátiletý řidič Škody Felicie. Jeho spolujezdec utrpěl těžké zranění. Nikdo z hasičů poraněn nebyl, informovala mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Řidič škodovky údajně vjel do křižovatky na zelenou a srazil se s hasičským autem, které jelo k zásahu.

„Jeli se zapnutým světelným i zvukovým výstražným znamením,“ uvedla mluvčí. Podle ní šlo o přehlednou křižovatku, viníka nehody zatím policie neurčila.

Zdravotníci už podle mluvčí středočeské záchranné služby Niny Šeblové řidiči osobního vozu nedokázali pomoci. „Pacient na místě podlehl vážným zraněním,“ uvedla. Asi šestadvacetiletý spolujezdec, který utrpěl poranění hlavy, byl převezen do pražské motolské fakultní nemocnice. 

Hasiči jeli podle Pučelíkové k požáru prodejny Jednota v Berouně, nakonec se ale ukázalo, že to byl planý poplach. „Kouřilo se tam jen ze střechy, nebyl to požár,“ doplnila mluvčí.

Podobné nehody nejsou zdaleka ojedinělé. Koncem září se například ve Vratimově nedaleko Ostravy srazila cisterna dobrovolných hasičů s osobním autem. Pět hasičů utrpělo lehčí poranění. Hůře dopadl řidič druhého auta, kterého do nemocnice přepravil vrtulník letecké záchranné služby. Řidič osobního vozu vyjížděl z vedlejší silnice a nedal hasičům zřejmě přednost.