Na Nový rok shořel v Brně autobus

Brno - Na Nový rok se na Novoměstské ulici v Brně-Řečkovicích naboural linkový autobus. V pravotočivé zatáčce vyjel ze silnice a naboural do blízké budovy. Řidič je ve vážném zdravotním stavu, dva cestující vyvázli bez zranění. Nehodu ještě stále vyšetřuje policie.

Autobus naboural do budovy bývalého supermarketu. Na kraji vozovky ještě smetl pouliční lampu, od které s největší pravděpodobností přeskočila jiskra, a autobus začal téměř okamžitě hořet. Z vozidla se pasažéři i šofér dostali naštěstí včas. „Ve voze cestovalo několik cestujících, nikdo nebyl zraněn, řidič je v péči záchranné služby,“ sdělil na místě nehody Jan Seitl z brněnského dopravního podniku.

Sedmatřicetiletý řidič utrpěl zhmoždění hrudníku a břicha a je u něj podezření na velice vážná vnitřní zranění. Podle předběžných informací se řidiči s největší pravděpodobností udělalo těsně před nehodou nevolno a zkolaboval. Právě proto ztratil nad vozidlem kontrolu. Autobus v pár minutách celý vyhořel a je prakticky na odpis. Škody na vozidle se proto vyšplhaly až ke dvěma milionům korun.

Reportáž Evy Lípové (zdroj: ČT24)
  • Nehoda autobusu autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/7/601/60048.jpg
  • Vyhořelý autobus autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/7/601/60051.jpg