Počasí komplikuje dopravu po celé republice

Praha/Blučina - Husté sněžení a nízké teploty komplikují dopravu na mnoha místech republiky. V horských oblastech tvoří vítr sněhové jazyky. Dálnice a další důležité silniční tahy jsou zatím sjízdné. Přesto by řidiči měli být opatrní a přizpůsobit se dopravní situaci. Sněžit má celý den a napadnout by mohlo deset, na severozápadě Čech až patnáct centimetrů sněhu. Sníh komplikuje dopravu i v Praze.

Tomáš Mrázek z Technické správy komunikací doplnil, že zatím jsou všechny důležité tahy v metropoli sjízdné, řidiči by měli být i přesto opatrní, neboť další sníh ještě připadne. Komunikace v Praze se snaží udržovat přes 70 sypacích vozů.

Nízké teploty s náledím si vybraly v noci svou daň v obci Blučina v okrese Brno-venkov. Srazila se tam dvě osobní auta a náraz je odmrštil do zdi nedalekého domu. Dva zraněné záchranáři převezli do nemocnice.

Počasí komplikuje dopravu po celé republice (zdroj: ČT24)

Hasiči o nehodě dostali hlášení krátce před půlnocí, na místo vyrazily hned dvě jednotky. Velitel zásahu Petr Svoboda popisuje: „Po příjezdu jsme zjistili, že v autě cestovali asi tři pasažéři, z toho jeden byl zaklíněn, museli jsme ho vyprostit.“

V domě, do kterého auta narazila, sledoval právě manželský pár televizi. „Slyšeli jsme ránu, tak už jsme věděli, že je to nehoda, hned jsme vyběhli a volali hasiče,“ říká obyvatelka domu. Příčinu havárie vyšetřuje policie. Podle předběžných závěrů může za tragédii náledí na silnici.

Nehoda v obci Blučina
Zdroj: ČT24