Očekávaná schůzka Paroubek, Orgoníková, Dryml se nekonala

Praha - Dnešní očekávaná schůzka předsedy ČSSD Jiřího Paroubka s poslankyní Hanou Orgoníkovou a senátorem Vladimírem Drymlem, který si o své stranické kolegyni podle médií zjišťoval informace, se nekonala. Šéf ČSSD podle Ondřeje Macury z tiskového oddělení Lidového domu usoudil, že bude vhodnější, když se bude tento případ projednávat před stranickým politickým grémiem, které se sejde v pátek ráno. Orgoníkové se však Dryml už včera nečekaně omluvil.

Dryml se nečekaně omluvil stranické kolegyni Orgoníkové za své výroky, které pronesl v souvislosti s případem už ve středu. Dosud to odmítal. Stále ale trvá na tom, že celý případ byl provokací. Řekl to novinářům po středečním jednání senátorského klubu ČSSD. Senátor, který je rovněž královéhradeckým vicehejtmanem, také uvedl, že by se chtěl omluvit stranickému šéfovi, celé ČSSD i všem, jichž se jeho slova dotkla.

Dryml trvá na tom, že se ničeho nezákonného nedopustil. Hodlá se prý jako politik dál zajímat o „určité informace“ a bude si je ověřovat. Senátor trvá také na tom, že si žádnou detektivní kancelář kvůli získávání informací na Orgoníkovou neobjednával, pouze vyhověl pozvání na jedinou schůzku, která byla provokací.

Dryml v minulých dnech čelil výzvám k odstoupení minimálně z krajských funkcí, to ale odmítl.