Pět mladých lidí se zranilo při nehodě na Plzeňsku, stav tří je vážný

Plzeň - Pět mladých lidí v osobním voze narazilo v noci do stromu u Heřmanovy Hutě na Plzeňsku. Zranění tří jsou vážná, mají poranění hrudníku, břicha a dalších orgánů. Všech pět převezli záchranáři do nemocnice, informovala mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková.

„Plně obsazený automobil vyjel ze silnice a narazil do stromu. Jedná se vesměs o mladé lidi, jeden muž byl například ročník 1987, jedna žena ročník 1992,“ uvedla.

Podle mluvčí krajských hasičů Aleny Marešové se nehoda stala krátce po druhé hodině v noci mezi Heřmanovou Hutí a obcí Sytno. „Ve voze Škoda Octavia cestovalo pět lidí, z nichž tři byli po příjezdu jednotky mimo vůz. Řidič a spolujezdec zůstali zaklíněni uvnitř,“ uvedla. Řidiče museli hasiči následně vyprostit pomocí hydraulického zařízení. Po odstranění dveří, odstřižení sedačky a odtažení volantu se podařilo zaklíněného řidiče vyprostit.

Mluvčí fakultní nemocnice Renata Jenšíková řekla, že poranění všech pěti účastníků nehody jsou středně těžká až velmi vážná, a to v různých stupních. Jeden z nich už byl operován, další je na operačním sále.

Příčinu nehody vyšetřuje policie.