Nehoda na D1 zkomplikovala provoz u Větrného Jeníkova

Jihlava - Havárie dvou kamionů a osobního automobilu na 108. kilometru dálnice D1 dnes časně ráno zastavila provoz ve směru na Prahu. Před devátou hodinou se tam podařilo dálnici zprůjezdnit, informovalo Národní dopravní informační centrum. Jeden z řidičů utrpěl zranění a skončil v nemocnici. Provoz tam byl dokonce na čtyři hodiny zcela zastaven. Dalších pět nehod policie řešila mezi 94. a 106. kilometrem ve směru na Brno, řidiči by měli být velmi opatrní.

Policisté doporučovali řidičům osobních aut sjíždět kolem 113. kilometru a využít objízdnou trasu přes Havlíčkův Brod. Kolony se tvořily i na dálničním přivaděči ve směru od Jihlavy, a to u Pávova.

Nehoda se stala kolem čtvrté hodině. Podle hasičů unikla z poškozené nádrže jednoho z vozidel nafta. „Řidič jednoho z kamionů maďarské národnosti utrpěl zlomeninu horní čelisti a nosu a zhmoždění hrudníku. Byl převezen do jihlavské nemocnice,“ řekl ředitel záchranné služby Lukáš Kettner.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)

Vyprošťování havarovaného kamionu zkomplikovalo po deváté hodině i provoz na D1 ve směru na Brno, kde byla také zastavena doprava na 106. kilometru. Po odstranění následků nehody se tam podařilo před desátou hodinou obnovit provoz bez omezení.