Sníh s deštěm zkomplikoval dopravu na Balkáně a v Rakousku

Bělehrad/Sofia/Vídeň - Dopravu na Balkáně dnes zkomplikovaly náledí a hustá mlha. Některé silnice a dálnice musely být zcela uzavřeny. Potíže v dopravě kvůli počasí hlásí i Rakousko. Informovala o tom agentura DPA.

V Chorvatsku, Bosně a Hercegovině a Srbsku musely úřady z bezpečnostních důvodů uzavřít několik silnic. Podobná situace byla i na bulharských dálnicích a dalších hlavních tazích. Mezinárodní silnice na Istanbul a na Bukurešť byly kvůli náledí místy nesjízdné. Hromadná doprava v Sofii a v dalších městech jezdila se značným zpožděním. Linkové autobusy v Sofii přestaly jezdit úplně. Silniční policie hlásí desítky nehod.

Déšť, který tento region zasáhl, v teplotách pod nulou rychle zmrzl a led zapříčinil množství nehod.

Sníh s deštěm ráno překvapil Vídeň. Agentura APA napsala, že do ulic metropole vyrazilo bojovat s nepříznivým počasím 1400 zaměstnanců technických služeb. Ve městě byl na 24 hodin přerušen zákaz solení komunikací. Některé autobusové linky začaly opět jezdit až téměř ve 13:00.

Déšť a sněžení dnes komplikovaly dopravu i v ostatních částech Rakouska. Problémy měly kromě spolkových silnic i dálnice A1 a A2, kde platila na mnoha místech kvůli nehodám dopravní omezení.