Muž unesl a zneužíval dvanáctiletou školačku. Pátrání skončilo

Ostrava - Po několika týdnech policisté dopadli muže, který zřejmě unesl a pohlavně zneužíval dvanáctiletou školačku. Čtyřicetiletý muž dívku odvedl bez souhlasu jejích rodičů z domu a skrýval se s ní na Olomoucku. Během té doby, ale už i před únosem, ji několikrát pohlavně zneužil. Dívka s ním různé sexuální praktiky podstupovala dobrovolně, její náklonnost si získával kupováním dárků. Společně pak pár údajně uvažoval i o útěku do zahraničí. Ostravští policisté muže obvinili z pohlavního zneužívání a únosu.

Obviněný muž je nevlastním strýcem zneužité dívky. S její rodinou žil ve společné domácnosti v Ostravě-Radvanicích. Poprvé ji zneužil na louce loni v létě, i když věděl, že dítě ještě neoslavilo patnácté narozeniny a je jí pouhých dvanáct let. Během únosu nereagoval na telefonáty matky, která požadovala, aby se s dcerou vrátil do Ostravy. „Muž 6. ledna slíbil, že dívku a její sourozence odvede ráno do školy. Tam ale školačka už nedorazila. Když se pak večer domů vrátili sourozenci, matka kontaktovala policii,“ vysvětlila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Rozběhlo se celostátní pátrání, během kterého policisté prověřovali nádraží a zaměřili se i na obce na Olomoucku, kde muž v minulosti pobýval. Po týdnu pár našli právě tam. Muž skončil v policejní cele s obviněním únosu a pohlavního zneužívání. Za to mu hrozí až osmiletý pobyt ve vězení. Dívka putovala zpět k rodičům.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)