Obyvatelé Chebu odmítají platit poplatky za parkování

Cheb - Radnice postavila ve Ztracené ulici v Chebu rezidenční parkoviště pro tamní nájemníky. Za místa ale vyžaduje měsíční poplatky. Obyvatelům ulice nepřijde placení poplatků spravedlivé a proti nařízení chystají petici.

Neplatiči nejdřív rezidenční parkování nerespektovali. Radnice sem několikrát poslala městskou policii, a kdo neměl zaplaceno, dostal botičku. Potom přijely technické služby a nezaplacená místa zatarasily. Z dvaceti míst lze používat jen osm.

Radnice by ráda získala alespoň část své investice zpátky, aby mohla vytvořit další parkovací místa v jiných chebských ulicích nebo dvorních traktech. Podle místostarosty nebyla Ztracená ulice vybrána náhodou, přestože je daleko od centra i lukrativních částí města. „Všechna tato parkoviště jsou budována na žádosti a podněty občanů. Je možné, že ve Ztracené ulici byly tyto podněty především ústní, ale na to si většina současných nájemníků teď nechce vzpomenout,“ rozhořčuje se místostarosta Chebu Miroslav Plevný (nez.).

Reportáž Zdeňka Soukupa (zdroj: ČT24)

Většina lidí ze Ztracené ulice teď raději parkuje na Hlavní třídě, která je hned vedle. Tu ještě město nerekonstruovalo, tudíž se tu parkuje zadarmo.