Uzavírka v Patočkově ulici skončí v úterý večer

Praha - Provoz v obou jízdních pruzích v pražské Patočkově ulici, která je od nedělního odpoledne uzavřena kvůli havárii vody a opravě potrubí, by měl být obnoven kolem 20:00, uvedl mluvčí magistrátu Jiří Wolf. Uzavírka je mezi křižovatkami Patočkova - Junácká a Patočkova - Břevnovská.

„Prasklé vodovodní potrubí v Patočkově ulici v Praze 6 je již opraveno, výkop se zasypává a zároveň se injektáží zajišťují kaverny vzniklé pod vozovkou v důsledku úniku vody,“ uvedl Wolf s tím, že odborníci dnes pomocí georadaru zjistili, že pod pravým jízdním pruhem vozovky se kvůli úniku vody vytvořily v hloubce jednoho až 3,5 metru kaverny. Pokud nenastanou mimořádné okolnosti, budou oba jízdní pruhy otevřeny dnes kolem 20:00.

„Objížďka za uzavřený úsek vede v jednom z jízdních pruhů ve směru do centra. Na komunikaci je instalováno dopravní značení, dočasně je rovněž upravena světelná signalizace,“ uvedl Wolf. Dodal, že doposud toto opatření nepřineslo žádné dopravní komplikace.

Zastávka autobusových linek MHD Břevnovská ve směru na Vypich byla z uzavřeného úseku přesunuta nad křižovatku Patočkova - Břevnovská. Dodávky vody obyvatelům Vokovic, Strahova, Břevnova a Hanspaulky byly obnoveny v pondělí kolem poledne.

Vydáno pod