Omezení provozu autobusů do pražského Radotína skončí v březnu

Praha - Linka číslo 244 spojující pražský Radotín a Smíchovské nádraží, jejíž provoz v prosinci hlavní město omezilo, bude od března opět jezdit v původním rozsahu. Proti omezení linky zorganizovala radotínská radnice petici, do poloviny ledna se pod ni podepsalo téměř 900 lidí.

Od prosincových změn jízdního řádu jezdí autobusy číslo 244 z Radotína až na Smíchovské nádraží pouze ve všední dny. Po 21:00 a o víkendech spojuje linka jen sídliště a nádraží v Radotíně. To se nelíbí místním obyvatelům, kteří dojíždějí jen do Lahoviček nebo do Chuchle. Na úpravu jízdního řádu si stěžovala také radnice v Chuchli, přes kterou autobusy na Smíchov jezdí.

Důvodem omezení bylo podle organizace Ropid, která veřejnou dopravu v Praze a okolí organizuje, dobré a rychlé železniční spojení. Vlaky z Radotína na Smíchov jezdí ve špičce každých deset minut. Díky tomu je v příměstských vlacích Radotín třetím nejvyužívanějším nádražím v Praze.

Od 8. března bude autobus číslo 244 podle mluvčího Ropidu Filipa Drápala opět jezdit ve všední dny i o víkendech v celé trase. „Zruší se ale linka 204 a náhradou za ni bude linka 244 posílena večer a o víkendech,“ řekl Drápal. Nově bude rovněž linka 172 ve směru z centra zajíždět i k chuchelskému závodišti. „Je to taková okružní linka, autobus se ve Velké Chuchli hned zase otáčí a jede zpět na Smíchov,“ dodal Drápal.

„Kombinace vlaku a linky 244 přinese opět optimální spojení s centrem. Velká část občanů Prahy 16 bude využívat vlakové spojení a lidé bydlící v oblasti sídliště, Viniček nebo Přeštínské se budou moci opět dostat po celý týden na páteřní kolejovou dopravu nebo pokračovat na Smíchov,“ poznamenal starosta Radotína Karel Hanzlík.

Vydáno pod