Praha 6 instaluje dopravní informační tabule za 12 milionů

Praha - Na Karlovarské a Podbabské ulici, dvou hlavních vjezdech do městské části Praha 6, budou v dubnu instalovány dopravní světelné informační tabule. Budou řidiče informovat o situaci v Praze 6, o případných komplikacích či kolonách. Dnes to řekl tiskový mluvčí Prahy 6 Martin Šalek. Celkem radnice investovala do dopravních světelných informačních tabulí 12 milionů korun.

„Proměnné dopravní značky se využívají zejména na frekventovaných pozemních komunikacích tam, kde je třeba pružně regulovat plynulost silničního provozu vzhledem k okamžité situaci,“ uvedla vedoucí odboru dopravy Dana Charvátová. Radnice si slibuje, že díky tabulím bude moci regulovat dopravní proud.

Na Patočkově ulici už funguje tabule, která upozorňuje řidiče světelnými signály na pohyb chodce na přechodu. Na dvou přechodech - na Hanspaulce a v ulici Na Pískách - byla instalována zařízení, která upozorňují řidiče na rychlost jejich vozidla. Radnice také koupila radarové značky měřící rychlost, která se zobrazuje na viditelném displeji.