Mlha s mrznoucím deštěm komplikuje jízdu po silnicích

Plzeň/Karlovy Vary/Olomouc - Mlha, mrznoucí déšť nebo sněhové přeháňky komplikují dnes ráno situaci zejména na silnicích v Plzeňském kraji. Všechny komunikace jsou sjízdné, většinou mokré po chemickém ošetření. Na Šumavě zůstává na silnicích ujetá vrstva sněhu, informovalo Ředitelství silnic a dálnic. Mlhy a drobné sněhové přeháňky dnes ráno mohou komplikovat dopravu i v Karlovarském kraji. Teploty se pohybují okolo dvou stupňů pod nulou. Místy tak mohou mlhy na silnicích namrzat, upozorňují silničáři.

Na mrznoucí déšť pozor na silnicích na Domažlicku. Na Tachovsku a Stříbrsku znepříjemňují jízdu po silnicích i dálnici D5 sněhové přeháňky. Souvislá mlha je na silnicích na Sušicku a Klatovsku, mlhy mohou být i na Železnorudsku, Tachovsku, Stříbrsku, Rokycansku a severním Plzeňsku.

Na silnicích na Rychnovsku hrozí námraza

Na řadě silnic nižších tříd v celém hradeckém kraji leží rozbředlý sníh. Vrstva sněhu leží i na silnicích v Krkonoších. Řidiči by měli být při jízdě velmi opatrní. Hlavní silniční tahy v kraji jsou mokré, informovali silničáři v hradeckém kraji.

V Olomouckém kraji se na silnicích tvoří místy námraza

S lokální námrazou především na Hanušovicku musejí dnes ráno počítat řidiči v Olomouckém kraji. Ve vyšších polohách může být pro ně problematická i změna povrchu. Mokré vozovky se zde mění v kaši, protože roztává dosud ujetá vrstva sněhu, řekl dispečer šumperské správy silnic Ludvík Kapusta.

Rychlost jízdy na Vysočině omezuje mlha a náledí

Vysočina se po ránu zahalila do mlhy. Upozorňují na ni jak meteorologické stanice, tak dispečink krajské správy cestářů. Teplota vzduchu ráno osciluje na většině území kolem bodu mrazu. Podle výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu se vzhledem k promrznutí půdy místy tvoří náledí. Všechny silnice jsou podle cestářů se zvýšenou opatrností sjízdné.

Na silnicích Zlínského kraje se může tvořit námraza

Silničáři proto nabádají řidiče ke zvýšené opatrnosti. V horských oblastech regionu leží ujetá vrstva sněhu do pěti centimetrů, místy jsou ledové zmrazky. Teplota ve Zlínském kraji se pohybuje od plus jednoho do plus šesti stupňů Celsia.