Ve Zlíně se srazila lokomotiva s Avií, na místě se zranili dva lidé

Zlín - Ve Zlíně zasahovali hasiči krátce po sedmé hodině u dopravní nehody na železničním přejezdu v areálu bývalého Svitu, kde došlo ke střetu Avie a lokomotivy. Osmašedesátiletý řidič nákladního auta nerespektoval výstražná světelná a zvuková znamení a vjel na přejezd v době, kdy tam projížděla posunovací motorová lokomotiva. Po vzájemném střetu bylo vozidlo odhozeno souběžně s kolejištěm, informoval mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Při střetu došlo ke zranění řidiče a posunovače.

Sedmatřicetiletý posunovač, který před nárazem seskočil ze stupátka lokomotivy na zem, se při dopadu zranil na koleni a byl odvezen do nemocnice.

„Sám řidič nákladního auta zůstal po nárazu viset z kabiny. Nohy měl zaklíněné pod pedály a tělo měl skřípnuté mezi otevřenými dveřmi vozu a vnějším ochranným oplocením u dráhy. V nepřirozené poloze musel čekat až na příjezd hasičů, kteří ho vyprostili za použití speciální techniky,“ uvedl Mitáček. Na místě zraněného muže ošetřili záchranáři a dále odvezli do nemocnice k nezbytné péči a hospitalizaci.

Reportáž Luboše Dostála (zdroj: ČT24)

Dopravní nehoda zcela zablokovala průjezd přes železniční přejezd asi na dvě hodiny. Případ na místě šetřila policie. Svědci potvrdili, že na tomto přejezdu dochází pravidelně k porušování dopravních předpisů.