Sněžení zkomplikovalo dopravu, na Vysočině stály v noci kamiony

Příbram/Jihalava/Olomouc - Sněhové přeháňky v noci na dnešek komplikovaly dopravu na Příbramsku, nyní jsou vozovky po chemickém posypu mokré. Na Vysočině přes noc napadlo až pět centimetrů sněhu, kamiony krátkodobě omezovaly dopravu. Tradičně uvízli řidiči na silnici u Větrného Jeníkova na Jihlavsku i na silnici Pelhřimov - Tábor. Cestáři celou noc silnice ošetřovali a stahovali rozbředlý sníh z vozovek, uvedl dispečer krajské správy a údržby silnic Milan Špejtek. V Olomouckém kraji v noci na dnešek také sněžilo a silnice tam pokrývá sněhová kaše nebo ujetá vrstva sněhu.

Na mnoha silnicích v Pardubickém kraji leží čerstvý sníh

Po nočním chumelení leží na silnicích v Pardubickém kraji na mnoha místech sníh. Silničáři jej hlásí na hlavních i menších komunikacích. Vyplývá to z údajů zveřejněných Správou a údržbou silnic Pardubického kraje.

Mlha, sněžení a mrznoucí déšť ztěžují jízdu v Plzeňském kraji

Mlha, mrznoucí déšť nebo sněhové přeháňky komplikují dnes ráno situaci na silnicích v Plzeňském kraji. Všechny komunikace jsou sjízdné, většinou mokré po chemickém ošetření. Na Šumavě zůstává na silnicích ujetá vrstva sněhu. Mrznoucí déšť mohou řidiči potkat na silnicích na Domažlicku. Na Tachovsku a Stříbrsku znepříjemňují jízdu po silnicích i dálnici D5 sněhové přeháňky. Souvislá mlha je na silnicích na Sušicku a Klatovsku, mlhy mohou být i na Železnorudsku, Tachovsku, Stříbrsku, Rokycansku a severním Plzeňsku.

Silničáři na jihu Čech varují před zledovatělými cestami

Jihočeští silničáři varují dnes ráno před místy zledovatělými silnicemi. Výstraha platí pro okresy Prachatice, Český Krumlov a Strakonice a také pro šumavské horské cesty. Zvýšenou opatrnost by ale měli řidiči dbát prakticky v celém kraji. Týká se to jak hlavních tahů, tak vedlejších silnic, na kterých leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Na Českobudějovicku se objevují sněhové přeháňky, informuje krajská a údržba správa silnic.

Čtyři osobní auta se srazila kolem sedmé hodiny u Zubčic na Českokrumlovsku na silnici od Kaplice-Nádraží do Českého Krumlova. „Nehoda si vyžádala několik lehce zraněných,“ řekla mluvčí jihočeské policie Anna Drdová. V Táboře pak nákladní vůz narazil do hydrantu, vše se obešlo bez zranění. Další řidič havaroval u obce Hlodačky na Prachaticku. Se svým fordem sjel do příkopu.

Na cestách v hradeckém kraji leží místy uježděný sníh

Na silnicích ve vyšších polohách Královéhradeckého kraje leží vrstva uježděného sněhu, například v Krkonoších dosahuje až pěti centimetrů. Na silnicích na Trutnovsku se vlivem silného větru tvoří sněhové jazyky, všechny vozovky v kraji jsou však s opatrností sjízdné, informují na svých webových stránkách silničáři. 
    
 

Vydáno pod