Na jihu Moravy bude další úsek s povinnou zimní výbavou

Brno - Na jižní Moravě budou mít další úsek s povinnou zimní výbavou. Speciální značku Zimní výbava potkají řidiči zřejmě už tento týden na silnici III. třídy mezi obcemi Přibyslavice - Svatoslav na Brněnsku, uvedl ředitel Správy a údržby Jihomoravského kraje Jan Zouhar. V kraji se značka nachází pouze na jednom místě, a to na silnici třetí třídy mezi obcemi Němčice a Kuničky na Blanensku.

„S osazením značky souhlasí jak okolní obce, tak policie. Odbor dopravy v Rosicích by mohl o jejím umístění rozhodnout ještě tento týden,“ řekl Zouhar. Asi čtyři kilometry dlouhá a ne příliš frekventovaná silnice s četnými zatáčkami vede lesem, ve kterém se dlouho drží sníh.

Silničáři v letošní zimní sezoně s umístěním dalších značek nepočítají. „Raději bychom viděli plošné zavedení povinnosti používat zimní obutí. Současné předpisy nás nutí ještě před značku instalovat návěstí, kterými řidiče dopředu informujeme o nadcházejícím omezení. Někde je ale vytváření objížďkových tras obtížné, protože jednotlivé silnice zvládnou různou intenzitu dopravy,“ dodal Zouhar.