Drymlovým případem se bude zabývat vedení klubu ČSSD

Praha - Senátorský klub ČSSD by se dnes měl zabývat případem svého člena Vladimíra Drymla, který údajně sháněl kompromitující informace na svou stranickou kolegyni. Není to ale jisté. Dryml totiž na jednání frakce nebude, odjel na třítýdenní dovolenou do jižní Afriky. Místopředsedkyně frakce Jiřina Rippelová řekla, že případ bude odpoledne řešit vedení klubu, které by mělo stanovit další postup.

„Určitě se o tom budeme bavit, určitě o tom budeme diskutovat, ale nemám ráda taková ta jednání 'o nás bez nás',“ uvedla Rippelová. Dryml čelí výzvám, aby kromě funkcí v královéhradecké krajské radě opustil i senátorský klub. Případnému rozhodování o vyloučení z frakce by měl být podle Rippelové přítomen.

Dryml se za výroky omluvil

Dryml senátorům ČSSD svou kauzu vysvětloval už před třemi týdny a omluvil se za „nešťastné“ výroky, které v souvislosti s případem pronesl. Výzvy k rezignaci odmítl, tvrdí, že se ničeho nezákonného nedopustil. 

Senátor se podle Mf Dnes kvůli získání kompromitujících informací o poslankyni a předsedkyni královéhradecké ČSSD Haně Orgoníkové obrátil na detektivní agenturu. Při setkání s domnělým detektivem pak loni 11. prosince obvinil Orgoníkovou ze zneužívání veřejných peněz v Královéhradeckém kraji. Jeho zastupitelé minulý čtvrtek odvolali Drymla z funkcí náměstka hejtmana a radního pro zdravotnictví.