Studijní veletrh Gaudeamus prezentuje vysokoškolské obory

Praha - Na výstavišti v Praze-Holešovicích byl dnes zahájen veletrh pomaturitního a celoživotního studia Gaudeamus. Zájemcům a uchazečům o další studium se zde představí 200 fakult a přes 2000 studijních oborů. Veletrh navazuje druhým ročníkem na stejnojmennou akci v Brně, kde se loni na podzim konal už patnáctý ročník. V improvizovaných přednáškových sálech přednáší vystavovatelé i již studující studenti. Krom prezentací jednotlivých oborů tu návštěvníci najdou i poradenský servis, kde získají tipy a doporučení, co a kde studovat. Pražská verze se od brněnské liší zejména nabídkou zahraničních oborů, což je podle slov organizátora veletrhu Petra Mikuly způsobeno odlišnou cílovou skupinou akce.

Veletrh samotný je zajímavý nejen pro uchazeče, ale i pro prezentující univerzity a fakulty, což potvrdil Jaroslav Fiala, prorektor VUT v Brně, jeden z iniciátorů celé akce. V loňském roce navštívilo brněnský veletrh ve čtyřech dnech přes 30 tisíc studentů.

Veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus region Praha a Gaudeamus International 2008, který se koná na výstavišti v Praze-Holešovicích,skončí ve středu 28. ledna. Pro veřejnost je veletrh otevřen denně od 8 do 16 hodin a v ceně vstupného 70 Kč návštěvník získá tištěný katalog a katalog na CD.