Policie navrhla obžalovat bývalého hokejistu Lubinu kvůli smrtelné nehodě

Hradec Králové - Královéhradecká policie navrhla státnímu zastupitelství obžalovat bývalého hokejového reprezentanta Ladislava Lubinu ze zavinění loňské smrtelné dopravní nehody. Lubina by se podle policie měl zpovídat z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti, za což mu v případě odsouzení hrozí až pět let vězení. Při nehodě zahynul otec fotbalisty Vratislava Lokvence.

„Policejní komisař ukončil vyšetřování. Spis byl předán na okresní státní zastupitelství s návrhem na podání obžaloby,“ uvedla hradecká
policejní mluvčí. Někdejší hokejista z místa nehody utekl, za více než šest hodin se přihlásil na policii ve Dvoře Králové nad Labem. Při výslechu přiznal, že se plně nevěnoval řízení svého vozidla. „Nesmírně lituji toho, co se stalo. Bohužel už to nejde vzít zpátky,“ řekl tehdy.

Při jednom z výslechů na policii později uvedl, že večer před nehodou vypil dvě desetistupňová piva. Policie si nechala udělat znalecký posudek, z něhož vyplynulo, že hladina alkoholu u Lubiny v době začátku jízdy byla nulová. Z dalšího znaleckého posudku vyplynulo, že nehodě mohl zabránit jen Lubina tím, že by se svým Volvem nevjel do levé poloviny vozovky.

Lubina havaroval už několikrát

24. července se u Trotiny na Hradecku srazila čtyři auta. Lubinou řízený automobil vjel do protisměru, kde se bočně srazil s nákladním vozem a narazil do dalšího osobního automobilu. Nákladní vůz vjel do protisměru, kde narazil do dodávky, jejíž řidič i přes pomoc záchranářů podlehl následkům zranění. Ostatní účastníci tragické srážky vyvázli nezraněni, při havárii vznikla škoda za přibližně 900 tisíc korun.

Lubina nehavaroval poprvé. Už v roce 2005 při nehodě u Chrudimi zničil svůj osobní automobil. Sám vyvázl bez zranění. V roce 2000 havaroval v Pardubicích, kde narazil do semaforu a světla veřejného osvětlení. Lékaři na záchytné protialkoholní stanici u něj tehdy zjistili 2,38 promile.

Odtah havarovaného auta
Zdroj: ČT24