V Kaplici se dnes srazil kamion s vlakem, nikdo nebyl zraněn

Kaplice (Českokrumlovsko) - Blízko českokrumlovského nádraží na přejezdu v Kaplici se dnes srazil kamion s vlakem. Řidič auta stihl ještě před střetem vyskočit z kabiny, nikdo z 15 cestujících ve vlaku neutrpěl zranění, řekl mluvčí jihočeské policie Jaroslav Beran. Škoda podle Drážní inspekce dosáhne 2,6 milionu korun.

Nehoda se stala krátce před půl šestou ráno na přejezdu u nádraží. Řidiči se zřejmě nepodařilo zařadit rychlost, když vjel do kolejiště, a kamion zůstal stát na přejezdu. „Řidič proto z kabiny vyskočil a snažil se strojvedoucímu dát znamení. Srážce se již přesto nepodařilo zabránit,“ uvedla mluvčí českokrumlovské policie Michaela Hončíková.

Vlak právě vjížděl na nádraží a nejel vysokou rychlostí, proto se nikdo z posádky vlaku ani cestujících nezranil. Kriminalisté nehodu vyšetřují pro podezření z obecného ohrožení.

„Výše škody byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun na vlaku, 1,3 milionu korun na kamionu, 130 000 korun na poškozeném výstražníku přejezdu, 120 000 korun na trakčním vedení a škoda dalších 50 000 korun vznikla také na trati,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Podobná nehoda, kdy vůz uvízl na přejezdu, se na jihu Čech stala ve čtvrtek 8. ledna. V Hluboké nad Vltavou se střetl osobní vlak jedoucí z Protivína do Českých Budějovic s automobilem, ze kterého řidička stihla utéct. Na přejezdu uvízla kvůli nezvládnutému smyku.

Vydáno pod