Sex přes inzerát dopadl tragicky, muž půjde na 14 let do vězení

Praha - Ferdinand Müller půjde na 14 let do vězení za ubodání ženy, se kterou se seznámil přes inzerát. Vrchní soud v Praze potvrdil dřívější rozsudek nižšího soudu, trest si Müller odpyká v nejpřísnějším typu vězení.

Se svojí obětí se Müller seznámil prostřednictvím inzerátu, ve kterém hledal silné ženy k nezávaznému sexu. Přítelkyně, se kterou tehdy žil v Duchcově na Teplicku, ho kvůli rizikovému těhotenství sexuálně neuspokojovala. Na inzerát se mu prý ozvalo několik zájemkyň, kromě zavražděné ženy se sešel ještě s jednou z nich. 

Müller dříve přiznal, že v den, kdy byla devětadvacetiletá žena zavražděna, byl u ní v bytě na první schůzce. Pili prý fernet a víno, tancovali a začali se sexem, který však nedokončili. Žena totiž měla strach ze svého přítele, proto se domluvili, že se sejdou jindy. Ostatní podrobnosti si prý odsouzený nepamatuje.

Müller, který se při jednom z výslechů na policii k vraždě přiznal, pak u soudu veškerá obvinění popřel. Podle psychologických posudků nemá Müller duševní poruchu, má ale v afektu sklony k agresivnímu jednání. V zátěžové situaci nemá údajně zábrany použít nůž. Na Slovensku byl už několikrát souzen, v jednom případě už nožem člověka bodl. Pět měsíců se také na Slovensku léčil na psychiatrii.