Trojice mladíků z Pardubic má zřejmě na svědomí sérii loupeží, policie je dopadla

Pardubice - Pardubičtí policisté dopadli údajné pachatele série tří lednových loupeží. Tři mladíci z Pardubic, z nichž nejstaršímu je 18 let, při nich vyhrožovali maketou pistole, ve skutečnosti plynovým zapalovačem, a improvizovaně se maskovali. Dvakrát měli přepadnout sázkovou kancelář, jednou trafiku. Dospělým hrozí za loupež až deset let vězení, jelikož se ale jedná o mladistvé, sazba se snižuje na polovičku. Nejvyšší trest, který jim v případě prokázání viny hrozí, je pět let vězení.

Podle policistů byli mladíci kamarádi a loupili po vzájemné domluvě.

Nejdříve prý vyloupili 9. ledna večer ve čtvrti Polabiny sázkovou kancelář Fortuna, 20. ledna se do ní vrátili pro peníze ještě jednou. Sázková kancelář byla po dvou loupežích definitivně uzavřena, protože personál už měl strach. O pět dní později přepadli údajní pachatelé trafiku v ulici Mladých. Celkovou škodu policie vyčíslila téměř na 50 000 korun včetně několika kartonů cigaret a jízdenek městské dopravy. Peníze se u pachatelů již nenašly, utratili je podle policie za oblečení a další spotřební zboží.

K dopadení policii pomohl přesný popis jednoho z mladíků získaný od svědků. Mladíci byli obviněni a jsou v celách předběžného zadržení. V minulosti se do žádného konfliktu se zákonem nedostali. Policisté už vyslechli i jejich rodiče. Policisté se s obdobnými případy loupeže mladistvých setkávají na Pardubicku jen výjimečně.