V Ostravě hledají řidiče, který ujel od smrtelné nehody

Ostrava - Ostravští policisté pátrají po řidiči, který loni v prosinci srazil osmdesátiletého muže a z místa nehody ujel, aniž by mu poskytl první pomoc. Muž na místě zemřel. Policisté nyní žádají o pomoc veřejnost, uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Nehoda se stala 12. prosince okolo 17:45 v Polanecké ulici v Ostravě-Svinově. Seniora dosud neznámý řidič srazil na přechodu pro chodce nebo v jeho blízkosti. Řidič jel pravděpodobně ve směru z Polanky nad Odrou na ulici Bíloveckou. Chodec přes vozovku přecházel s francouzskou holí.

„Po srážce se tělo chodce dostalo do protisměru, kde zůstalo ležet. O chvíli později bylo zachyceno a vlečeno přijíždějícím vozidlem, které řídil osmadvacetiletý řidič,“ uvedla Holčáková. Dodala, že vůz tělo vlekl zhruba 40 metrů, jeho řidič nebyl pod vlivem alkoholu.

Policisté na místě nehody zajistili řadu stop, například střepy skla zpětného zrcátka nebo jeho plastový kryt. Podle odborníků důchodce srazil vůz typu Škoda Favorit, Škoda Forman či Škoda Pick up. Přestože policisté dosud zkontrolovali více než 200 vytipovaných vozidel, jejich pátrání je zatím neúspěšné.

Policistům by mohlo pomoci i svědectví ženy, která stejně jako mrtvý senior v den nehody nakupovala ve statku v Polanecké ulici. Ze statku totiž odešla chvíli před seniorem a mohla si něčeho všimnout.

Případní svědci, kteří by policii mohli pomoci, mohou zavolat na telefonní čísla 974 725 443 a 775 574 742 nebo na tísňovou linku 158. Obrátit se mohou i na jakoukoliv policejní služebnu.

Vydáno pod