Praha přivítala po 14 letech slavný Ples v opeře

Praha - Po 14 letech se do Prahy vrátil luxusní Ples v opeře. Mezi svými čestnými hosty přivítal třeba modelku Terezu Maxovou, jejíž nadace byla adresátem plesového výtěžku. Přijela také americká podnikatelka českého původu Ivana Trumpová nebo třeba Ian Gillan ze skupiny Deep Purple. Záštitu nad akcí, která se nesla v benefičním duchu, převzal úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky.

„Ještě jsem nikdy na takovém plese nebyl, takže si dneska poprvé vezmu smoking, motýlka…bude to zajímavá změna. Co se týče hudby, mám rád všechny žánry, takže se těším,“ řekl ČT Gillan před samotným plesem. „Já si myslím, že ta tradice plesů v Čechách určitě existuje…,“ komentovala setkání blyštivých rób a smokingů šéfka benefiční nadace a modelka Tereza Maxová.

Ples zahájil orchestr a balet Státní opery Praha (SOP). Program plesu pak oživila sopranistka rumunského původu Anda-Louise Bogzaová, která je sólistkou státní opery a nositelkou ceny Thálie.

Peníze z luxusní tomboly mířily na dobročinnost  

V charitativní tombole pak účastníci plesu mohli získat automobil Mini Cooper, luxusní skleněnou vázu nebo třeba diamantový náhrdelník s vzácnou tahitskou perlou. Celý výtěžek z akce vynesl Nadaci Terezy Maxové 265 tisíc korun.

První podobný ples v historické budově Státní opery Praha se uskutečnil v roce 1948. Podle pořadatelů měl široký mezinárodní ohlas. Další se pak konaly v první polovině 90. let minulého století. Účastnili se jich podnikatelé, diplomaté a příslušníci šlechtických rodů. Mimo jiné se v Praze na těchto akcích objevili podnikatel Tomáš Baťa, herci Alain Delon nebo Peter Ustinov.

  • Anda-Louise Bogzaová autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/7/651/65028.jpg
  • Luxusní náhrdelník autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/7/651/65029.jpg