Sníh a mráz komplikují dopravu na Vysočině

Jihlava - Silnice na Vysočině jsou místy zledovatělé a sjízdné se zvýšenou opatrností řidičů. Před námrazou a náledím varují informační tabule na dálnici D1, zejména na Jihlavsku. Od rána se tam stalo šest dopravních nehod, jeden člověk při nich zahynul. Na Vysočině sněží a mrzne. Informační služba ŘSD nabádá řidiče k bezpečným rozestupům. Řidiči mají podle varování očekávat kluzkou vozovku s vrstvou čerstvého sněhu nebo se zbytky rozbředlého sněhu a také sníženou viditelnost vlivem srážek.

Na úsecích, kde sněží intenzivněji, mají řidiči počítat i s omezením průjezdnosti v levém jízdním pruhu. Sněhové přeháňky se v kraji vyskytují od pátku.

Teploty v noci klesly hluboko pod bod mrazu. Nejnižší hodnoty, minus deset stupňů, naměřili v noci na dnešek meteorologové v Přibyslavi na Havlíčkobrodsku. I v poledne se někde blíží k minus sedmi stupňům. Od půlnoci na pondělí má podle výstrahy meteorologů na Vysočině foukat silný vítr až do úterního odpoledne.

Na silnicích druhé a třetí třídy leží v kraji ujetá vrstva sněhu s vyjetými zledovatělými kolejemi. Všechny komunikace jsou ale se zvýšenou opatrností sjízdné. Silnice první třídy jsou mokré, jinde se zbytky sněhu.