Do Česka přichází silný vítr

Praha - Meteorologové varují před silným větrem. V nárazech by mohl dosahovat rychlosti 70 až 110 kilometrů za hodinu. Dopoledne se místy může vyskytnout ledovka. Již včera začal od jihovýchodu vítr zesilovat a okolo půlnoci již třeba Krkonoše hlásily vítr o síle 120 kilometrů za hodinu, Krušné hory zas 60 kilometrů v hodině. Intenzita větru trvá a místy i zesiluje.

Podle Stanislava Racka z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se silný vítr týká především středních a vyšších poloh. Ve středních polohách dosahuje vítr přibližné intenzity o síle 60 km/hod, ale v polohách vyšších a na horách zesiluje nárazový vítr až na devadesátikilometrovou rychlost.

V následujících hodinách by měl nejsilnější vichr bičovat především Ústecký, Liberecký, Pardubický, Královéhradecký a Olomoucký kraj a především vyšší polohy oblasti Českomoravské vrchoviny. Nejintenzivnější vítr lze očekávat v 600 metrech nad mořem a především na hřebeny hor přijdou silné nárazy. Větrná situace bude slábnout zítra dopoledne.

Vydáno pod