Zaměstnanec baru ve Valašském Meziříčí fingoval přepadení

Ostrava - Policie na Vsetínsku řeší další případ fingovaných přepadení. Loupež, při které měl být vážně zraněn, ohlásil devětatřicetiletý pracovník jednoho z barů ve Valašském Meziříčí. Policisté případ vyšetřovali a narazili přitom řadu nesrovnalostí.

V jednom z barů ve Valašském Meziříčí mělo podle výpovědi jednoho z pracovníků dojít k loupežnému přepadení. Muž ze Vsetínska tvrdil, že jej neznámý zloděj napadnul, vážně zranil na hlavě a odnesl si více než deset tisíc korun. Policie ale později zjistila, že vše bylo úplně jinak. „Důvodem, proč si přepadení vymyslel, byl fakt, že předtím prohrál na hracích automatech pět tisíc korun. Policistům také řekl, že měl finanční problémy,“ uvedla tisková mluvčí Policie ČR ve Vsetíně Ludmila Brousilová. „Podezřelý v tomto případu byl hlavně mechanismus vzniku poranění na jeho hlavě. Rána neodpovídala jeho tvrzení, že byl udeřen lahví,“ doplnil mluvčí Ludvík Pucher ze služby kriminální policie a vyšetřování Policie ČR ve Vsetíně.   

Zadržený podvodník, který se sám zranil, už v baru nepracuje. Jeho spolupracovníci jsou podvodem překvapeni. „Byl tady jako brigádník na dva dny,“ sdělil jeden ze zaměstnanců baru. Odhalený podvodník je stíhán na svobodě a hrozí mu až dva roky vězení.