Muž zřejmě zneužil víc jak dvacet chlapců, stojí před soudem

Praha - Pražský městský soud se dnes začal zabývat případem Pavla Hovorky, který údajně zneužíval více než dvacítku chlapců. Šestatřicetiletý Pražan si prý své oběti vyhledával na internetu. Podle kriminalistů si vybíral děti ze sociálně slabších rodin. Žádal od nich choulostivé fotografie, kterými je vydíral a nutil k pohlavnímu styku. Žalobci muže viní z pohlavního zneužívání, vydírání, ohrožování výchovy, svádění k pohlavnímu styku a znásilnění, za což mu hrozí až 12 let za mřížemi. Na případ upozornila Česká televize.

Státní zástupkyně dnes obžalovala Hovorku z celkem 28 skutků na 21 chlapcích, kterým ještě nebylo 15 nebo 18 let. Zmíněných skutků se měl Hovorka dopustit v letech 2005 až 2007 na vrátnici tiskárny v Praze 9, kde pracoval jako vrátný a kde i žil. Hovorka však všechna obvinění odmítl a tvrdil, že je homosexuál.

Muž si vybíral své oběti přes internet

Údajného pachatele kriminalisté zadrželi a obvinili v listopadu loňského roku. Nejprve mu přičítali až 35 nezletilých obětí. Muž, který se vydával za špičkového osobního strážce nebo sponzora dětských domovů, nabízel dětem mobily a dárky, skončil ve vazbě. V případě odsouzení mu hrozí až deset let vězení.

Muž údajně nezletilé chlapce vyhledával na serveru lidé.cz, kde si zjišťoval, odkud pocházejí nebo jaké jsou jejich zájmy. Chlapcům prý sliboval peníze nebo splnění jiných přání, za což od nich chtěl jejich nahé fotografie. Fotografiemi je pak vydíral a nutil je k pohlavnímu styku. Chlapcům hrozil vystavením fotografií v místě, kde hoši bydlí. Někteří se ale nenechali zastrašit a styk odmítli.

Policie se o případu dozvěděla prostřednictvím informátorů z řad pražských sociálních pracovnic a zaměstnanců dětských domovů.