Hasiči zasahovali u požáru kamionu

Bystřice pod Lopeníkem - V pondělí večer zasahovali hasiči u požáru tahače kamionu u motorestu Rasová. Po příjezdu na místo zjistili, že došlo k rozsáhlému požáru tahače nákladní soupravy DAF a části nákladu drogistického zboží. Dojezd na Rasovou trval hasičům třináct minut. Během této doby se požár rozšířil prakticky na celou kabinu, informoval mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Prioritou hasičů bylo zabránit rozšíření požáru na návěs a náklad zboží. Po uhašení kabiny hasiči odkryli část oplachtění návěsu a uhasili malý požár i na ložné ploše. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek před zničením. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn, doplnil mluvčí.

Odstavený a zničený kamion blokoval provoz na hlavním silničním tahu I/50, a proto si velitel zásahu vyžádal výjezd silničářů.

Řidič kamionu uvedl, že při jízdě od státní hranice si ve stoupání od Starého Hrozenkova všiml odrazu světla na stromech v lese. Nejdříve tomu nevěnoval pozornost, ale o chvíli později mu došlo, že se jedná o požár jeho kamionu. „Sám nechtěl vozidlo odstavit v nepřehledném místě, a tak pokračoval až k odbočce na obec Komňa, kde zastavil,“ uvedl Mitáček.

Řidiči se nepodařilo pomocí malého hasicího přístroje požár uhasit. V lehkém šoku vzal na poslední chvíli z kabiny osobní doklady a už stačil jen utéct.

Požárem způsobená škoda byla majitelem vyčíslena na 210 000 Kč.  Příčina vzniku požáru se dále zjišťuje.

Vydáno pod