„Silnice smrti“ I/6 přitáhla zájem policie

Sokolov - Série nehod, při nichž za poslední týden zahynul na silnici I/6 skoro stejný počet lidí jako za celý loňský rok, přiměl policisty, aby se zaměřili na tuto státní silnici. Nadále chtějí bedlivěji dohlížet na chování řidičů na "silnici smrti" nebo přidat výstražné dopravní značky. V nejproblematičtějším úseku mezi Chebem a Sokolovem se staly od začátku roku tři tragické nehody, které si vyžádaly čtyři lidské životy.

Při riskantním předjíždění zahynul v pátek u Březové řidič favoritu. Jen o kousek dál se stala další tragická nehoda v úterý, zahynul při ní jeden muž a další byl zraněn. Přímo v Chebu minulý týden 53letý řidič narazil do dvou aut, z nichž v jednom zahynuli dva mladíci. Viník potom odmítl dechovou zkoušku. Řidiči na nepřehledných úsecích silnice I/6 předjížděli přes plnou čáru i dnes.

„V současné době je tam z důvodu stavby rychlostní komunikace R6 rychlost v určitém úseku snížena na 70 km/h. Vlivem vysekání lesního prostoru v blízkosti silnice se může zdát řidičům tento úsek jako přehledný, a tudíž nerizikový. Může také svádět k rychlé jízdě a k předjíždění v nebezpečných místech. To je však omyl,“ varovala sokolovská policejní mluvčí Andrea Kávová.

Policisté podle ní chtějí zintenzivnit policejní dohled a působit na řidiče i jinak. „Chceme přidat výstražné dopravní značky, prodloužit úsek, kde je snížená rychlost,“ uvedla Kávová.

Silnice mezi Sokolovem a Kynšperkem, za kterým už začíná úsek silnice R6 na Cheb, byla vždy riziková. Nepřehledné úseky mají jen minimální množství míst k předjíždění. Nebezpečné mohou být i námrazy. Podle policie však situaci zcela vyřeší až otevření rychlostní silnice R6. Mezi Sokolovem a Chebem se tak stane příští rok.

Protizákonné předjíždění na kritickém úseku silnice I/6
Zdroj: ČT24
Vydáno pod