Schůze sněmovny pokračuje interpelacemi

Praha - Poslanecká sněmovna bude pokračovat ve své únorové schůzi, kterou zahájila ve středu. Na programu jsou hlavně interpelace ministrů. Při nich budou opoziční i koaliční poslanci klást dotazy premiérovi a ostatním členům jeho vlády. Dopoledne budou odpovídat na písemné interpelace, na ústní pak po obědě. Schůze sněmovny potrvá tři týdny.

Po skončení dopoledních písemných interpelací by poslanci měli projednávat zákon o registrech. Podle normy by od roku 2010 měly všechny potřebné údaje o českých občanech shromažďovat právě čtyři základní registry - registr osob, registr obyvatel, registr územní identifikace, adres a nemovitostí a registr práv a povinností. Nahradit mají mnohé databáze různých úřadů, které se často překrývají.

Dnes se také sejde rozpočtový výbor, kterému ministr financí Miroslav Kalousek předloží zprávu o hospodaření státního rozpočtu za minulý rok.

Schůze sněmovny potrvá tři týdny. Původně měla dolní komora v plánu přes 230 bodů, některé zásadní návrhy však vyškrtla. Nebude tak jednat například o smlouvách s USA o radaru v Brdech, o antidiskriminačním zákoně či o reformních normách bývalého ministra zdravotnictví Tomáše Julínka.

Rozhodnout by ale měla o tom, jak se změní zdravotnické poplatky. Projednávat by měla také novelu takzvaného protikuřáckého zákona. Čeká ji také pokračování debaty o Lisabonské smlouvě, kterou přerušila do 17. února.