Muži, který chtěl ujet policii, hrozí tříleté vězení

Praha – Na rozhodnutí o umístění do vazby čeká v policejní cele muž, který se v úterý pokusil ujet policejní hlídce. Dvaatřicetiletého muže obvinila policie kvůli jeho úternímu chování z útoku na veřejného činitele, poškozování cizí věci a řízení motorových vozidel bez řidičského oprávnění. Muži hrozí až tříleté vězení.

Policisté zastavili dvaatřicetiletého řidiče v úterý odpoledne v pražských Holešovicích. Hlídka měla podezření, že řídí kradené auto. „Řidič zpočátku plnil příkazy policistů, ale na poslední chvíli si vše rozmyslel a začal ujíždět,“ řekla mluvčí pražské policie Iva Knolová.

Policisté potom začali auto pronásledovat. Při honičce řidič najížděl do policejních vozů, dokonce prorazil zátaras z policejních aut v ulici Povltavská. Poškodil tak celkem čtyři vozy policie. Jeho pronásledování skončilo havárií na křižovatce holešovických ulic Argentinská a Tusarova.

Muž při svém pokusu o únik zranil dva policisty. On i jeho přítelkyně museli být také ošetřeni v nemocnici. Muž byl už dříve několikrát trestán.