V Hodoníně začne stavba kruhové křižovatky, omezí průjezd centrem

Hodonín – V centru Hodonína začne za týden vznikat nová kruhová křižovatka. Kvůli stavbě bude několik měsíců uzavřena ulice Měšťanská a navazující Štefánikova spojující centrum města se silnicí I/55. Stavba, na jejímž financování se podílí město společně s krajem, vyjde na 20 milionů korun.

Úplná uzavírka ulic Měšťanská a Štefánikova je naplánována od 16. února do 17. května. Pro zlepšení plynulosti dopravy bude přechodně zprůjezdněna část pěší zóny Horní Valy.

V Hodoníně jsou v provozu tři kruhové křižovatky. V nedávné debatě představitelů radnice s veřejností označila většina přítomných za největší nedostatek ve městě chybějící kruhový objezd na druhé straně města, na křižovatce ulic Měšťanská a Purkyňova, která vede k nemocnici.

„I o této křižovatce uvažujeme už delší dobu, komunikace ale patří kraji. Fóra se navíc zúčastnilo jen sedm desítek lidí, chceme si proto názory veřejnosti na největší nedostatky ve městě ověřit v anketě,“ řekl starosta Hodonína Luboš Šimeček. Anketa probíhá právě v těchto dnech. Lidé mají v letáku označit tři nejdůležitější věci, které jim ve městě chybí.

Vydáno pod