Rozsypaný náklad zastavil dopravu na R46 u Olomouce

Olomouc – Sníh a zřejmě také neukázněnost řidičů způsobily nehodu, která zcela zastavila provoz na rychlostní silnici R46 spojující Olomouc s Brnem. Kamion jedoucí od Olomouce směrem na Prostějov se srazil s osobním autem, prorazil svodidla a na silnici se vysypal jeho náklad. Havárie si vyžádala lehká zranění.

„Mercedes předjížděl náklaďák – a najednou jel náklaďák přes svodidla na druhou stranu,“ popsal nehodu svědek, který v době nehody jel v opačném směru.

Podle policistů způsobilo nehodu nejenom sněžení, ale také nevhodné chování řidičů. „Zřejmě nepřizpůsobil rychlost povaze komunikace,“ vyslovil své podezření zasahující policista.

Vysypaný náklad museli odklízet hasiči, kvůli nehodě byla rychlostní silnice zcela uzavřena a auta objížděla místo nehody přes Lutín a Olšany. Přibližně po hodině byl otevřen jeden pruh ve směru na Olomouc.

Směr od Olomouce byl neprůjezdný zhruba do desáté hodiny večerní a policisté odkláněli auta na objízdnou trasu přes Lutín a Olšany. Do Olomouce se večer již jezdilo bez omezení. Silnice byla ovšem pokryta sněhem a silničáři se rozhodli, že na Olomoucku přestanou sypat vozovky. Podle Pavla Špannera ze Správy silnic Olomouckého kraje totiž sněžilo tak silně, že posyp nemá žádný význam.

Sněhové srážky potrápí region i v průběhu noci a zítřka.