Sníh a vrstva náledí komplikuje dopravu v Čechách i na Moravě

Praha/Pardubice/Brno - Na silničních komunikacích po celé České republice se řidiči opět potýkají s nepříjemným sněžením a náledím na vozovkách. Sněhové přeháňky se vyskytují na celém území. Dálnice a rychlostní komunikace jsou po chemickém ošetření většinou mokré a sjízdné bez omezení.

Hustý sníh způsobil na Liberecku havárii kamionu

V Libereckém kraji začalo dnes časně ráno hustě sněžit a na silnicích mají řidiči problémy. Na hlavním tahu z Turnova na Železný Brod havaroval krátce po 09:00 kamion a silnice I/10 je zcela neprůjezdná. Policie doporučuje motoristům, aby se danému úseku pokud možno vyhnuli a
zvolili jinou cestu.

Podle operačního důstojníka severočeské policie se ráno zkomplikovala doprava na zasněžených vozovkách u Lomnice nad Popelkou. Policisté v kraji nezaznamenali ráno vážné nehody. V Jablonci nad Nisou se srazil kamion s osobním autem, havárie se obešla bez zranění.

Ve Středočeském kraji jsou silnice sjízdné se zvýšenou opatrností

Ve Středočeském kraji sněží a kvůli nárazovému větru se místy mohou na silnicích tvořit sněhové jazyky. Sněhové jazyky se místy tvoří na Benešovsku a Příbramsku.

Řidiči na Pardubicku se potýkají se sněhovými jazyky

Na mnoha silnicích v Pardubickém kraji dnes na řidiče čeká sníh a náledí. Vlivem větru se také často tvoří sněhové jazyky. Slabá vrstva ujetého, místy zledovatělého sněhu pokrývá silnice I/11 z Jablonného nad Orlicí do Červené Vody přes Suchý vrch a I/43 z Červené Vody do Králík. Na komunikaci přes Suchý vrch a silnici I/34 z Hlinska přes Poličku do Svitav se tvoří sněhové jazyky.

Komplikace po nočním sněžení hlásí také jižní Morava

Po nočním sněžení je na většině silnic druhé a třetí třídy ve vyšších polohách jižní Moravy až třiceticentimetrová vrstva sněhu. Řidiči by si proto zejména v ranních hodinách měli dát pozor na sněhové jazyky. Hlavní silniční tahy jsou po chemickém posypu holé a mokré, vyplývá z informací dispečinku jihomoravské správy silnic.

V Brně musela policie řídit dopravu. Městská hromadná doprava na některých klíčových místech jihomoravské metropole nejela. Dočasně byl uzavřen silniční tah Slavkov-Veselí nad Moravou.