Škoda Yeti bude mít ženevskou premiéru, do prodeje má jít v létě

Mladá Boleslav - Letošní nejočekávanější novinku vůz Škoda Yeti představí mladoboleslavská automobilka už na březnovém autosalonu v Ženevě. K zákazníkům by se měl také dostat dříve, asi již během léta, uvedl mluvčí firmy Evžen Krauskopf.

S premiérou vozu v Ženevě se původně počítalo, nedávno však automobilka oznámila, že Yetiho ukáže až na zářijovém autosalanu ve Frankfurtu. O zavedení Yetiho na trh se přitom v poslední době velmi diskutovalo, automobilka se totiž potýká s recesí automobilového průmyslu, přičemž trh s terénními vozy postihla krize citelně.

Návštěvníci výstavy uvidí vůz v podobě, v které půjde do sériové výroby. Škoda už nyní vyrábí ověřovací sérii a dělá poslední testy vozu. „Zároveň prověřujeme veškeré možnosti, abychom mohli zahájit sériovou výrobu a následné zavedení na trh dříve, než bylo původně oznámeno. Tím by se první vozy u zákazníků mohly objevit už během léta,“ dodal Krauskopf. Další informace, jako je cena vozu nebo plán výroby, zatím automobilka nezveřejnila.

V Ženevě představí firma také ve světové premiéře Škodu Octavii GreenLine, která tak rozšíří řadu ekologicky šetrných vozů vyráběných mladoboleslavskou automobilkou. Lidé uvidí i pokračování sériové linie Scout - model Fabia Scout a závodní speciál S2000, který se představil na rallye Monte Carlo.