Rozdělovský most se má pro řidiče otevřít koncem května

Kladno - Koncem května by se měla kompletně vrátit doprava na most v Kladně-Rozdělově, který se nyní opravuje. Most je nyní v provozu pouze pro autobusy, řidiči osobních a nákladních aut musejí tuto důležitou tepnu objíždět, což způsobuje nemalé komplikace. V červnu by měly začít práce na druhé polovině mostu, které si již nevyžádají dopravní omezení. Pokud vyjde počasí, mohla by být celá rekonstrukce dokončena závěrem letošního roku, řekl novinářům při dnešní prohlídce stavby hejtmanův náměstek pro finance a investice Marcel Hrabě (ČSSD).

Přes most, který byl v havarijním stavu, denně projely stovky aut. Oprava s celkovými náklady 63 milionů korun začala na podzim a hned po uzavření stavby začaly podle očekávání dopravní problémy. Doprava kolabovala zejména na křižovatce ulic Ke Stadionu, Fr. Kloze a Amálská, protože řada řidičů tudy uzavírku objížděla. Město tam kvůli tomu vybudovalo kruhový objezd.

Jedna polovina mostu byla zbourána a staví se nová, druhá zůstala otevřena pro provoz MHD. Podle zástupce technického dozoru investora Lubomíra Bureše se zatím neobjevily závažnější potíže. Krizový moment ale podle něj může nastat v okamžiku, kdy se bude dělat izolace a pečetící vrstva před definitivní skladbou vozovky. „Kdyby třeba 14 dní pršelo, tak by to mohlo oddálit termín dokončení stavby,“ upozornil.

Stavba je financována z prostředků Evropské unie a krajského rozpočtu.

Vydáno pod