Po nehodě čtyř aut zůstal řidič v bezvědomí

Sedlec (Českobudějovicko) - U Sedlce na Českobudějovicku se dnes kolem půl deváté srazila čtyři osobní auta. Nejvážněji byl zraněn sedmačtyřicetiletý muž, který upadl do bezvědomí. Část hlavního tahu z Českých Budějovic na Písek bude kvůli nehodě asi do 13:00 uzavřena, policie odklání auta na objížďku po místních komunikacích, uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Silničáři nabádají řidiče k opatrné jízdě, od rána se sněžení rozšířilo na většinu kraje.

Hromadná nehoda u Sedlce se stala tak, že jedno z osobních aut jedoucích ve směru od Českých Budějovic dostalo smyk a bočně se srazilo s protijedoucím autem. To se roztočilo, dostalo do protisměru a způsobilo řetězovou reakci, na niž doplatila další dvě auta. Řidiče z vozu žiguli odvezli záchranáři v bezvědomí do nemocnice, osmačtyřicetiletá žena z peugeotu si při havárii zlomila ruku. Příčinu nehody dosud policie vyšetřuje.

Sníh se sype od nedělního večera nejvíc na Jindřichohradecku, kde do dnešního dopoledne napadlo asi 10 centimetrů. V noci sněžilo i na Táborsku, kde vítr ve vyšších polohách vytváří sněhové jazyky. Během dopoledne se rozšířilo sněžení na většinu kraje. Silničáři cesty průběžně upravují, vážnější problémy se sjízdností zatím v kraji nenastaly.

Vydáno pod