Bohumín plánuje úpravu frekventované křižovatky

Bohumín (Karvinsko) - Na vjezdu do Bohumína směrem od Karviné vznikne ještě letos obdoba kruhového objezdu. Náklady na vybudování budou zhruba 800 000 korun, uvedla mluvčí bohumínské radnice Lucie Balcarová.

Křižovatka se nachází v bohumínské městské části Skřečoň na hlavním tahu z Bohumína na Orlovou a Karvinou. Do křižovatky ústí také přivaděč veškeré nákladní dopravy jedoucí od Ostravy přes Rychvald.

Podle Balcarové čeká Bohumín kvůli výstavbě dálničního přivaděče ve Skřečoni enormní zátěž a úprava křižovatky výrazně pomůže bezpečnosti i plynulosti v dopravě.

Na křižovatce nebude vybudován klasický kruhový objezd, protože jeho výstavba by stála zhruba 15 milionů korun a chybí na ni peníze. Město využije velikosti křižovatky a v jejím středu vystaví bariéry připomínající elipsu. Pro automobily však budou platit stejná pravidla jako při vjezdu na kruhový objezd.

Balcarová dodala, že v místě vzniká řada nebezpečných situací a výjimkou nejsou ani dopravní nehody. Město si od úprav slibuje i bezpečnější průjezd křižovatkou.