Ďuričko zůstane do hlavního soudního líčení ve vazbě

Praha - Pražský městský soud dnes za přísných bezpečnostních opatření rozhodl o tom, že pražský hoteliér Bohumír Ďuričko, obviněný z vraždy Václava Kočky mladšího, má zůstat ve vazbě. Samotný výslech Ďurička trval zhruba 1,5 hodiny. Poté byl odvezen zpět do vazební věznice. Hoteliér podle policie zastřelil syna provozovatele Matějské pouti loni v říjnu po křtu knihy předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Hrozí mu deset až 15 let vězení.

Jednání se konalo za vysokých bezpečnostních opatření. Podle mluvčího Městského soudu v Praze Petra Kulawiaka musela být kvůli bezpečnostním opatřením na poslední chvíli změněna jednací místnost. Výslech se tak uskutečnil v neveřejné části soudu a pod dohledem maskovaných a ozbrojených policistů.

Ďuričko podle policie zastřelil syna provozovatele Matějské pouti loni v říjnu po křtu knihy předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Obvodní soud pro Prahu 1 poslal Ďurička krátce po události do vazby. Již dříve se z ní Ďuričko pokoušel dostat na třímilionovou kauci, ale neúspěšně.

Hlavní líčení se chystá na začátek dubna 

Hlavní líčení má před pražským městským soudem začít počátkem dubna. Ďuričkův advokát Jan Červenka řekl, že on ani jeho klient moc nepočítají s tím, že by soud před začátkem procesu pustil hoteliéra na svobodu.

Vydáno pod