Nehoda kamionů blokovala dopravu mezi D5 a Barrandovským mostem

Praha - Dopravu na Novořeporyjské ulici mezi dálnicí D5 a Barrandovským mostem v Praze dnes na několik hodin zcela zablokovala nehoda tří kamionů. Následky nehody, která se obešla bez vážnějších zranění, se podařilo odstranit téměř po čtyřech hodinách. "V 15:35 byla komunikace plně zprovozněna," uvedla na webových stránkách Policie ČR mluvčí pražských policistů Eva Miklíková.

Vozidla se střetla krátce po dvanácté hodině asi kilometr za odbočkou na Ořech. Dvě vozidla stála napříč silnicí a jeden kamion v příkopu. Doprava ve směru do Prahy úplně stála, potíže měli i motoristé, kteří mířili z centra. Podle policistů se při nehodě zranil jeden řidič. Mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová ale uvedla, že lékaři nikoho neošetřili.

Policisté odkláněli dopravu Ořešskou ulicí do ulice K Zadní Kopanině a ulicí K Austinu do ulice K Barrandovu. Hasiči na místě likvidovali asi deset metrů čtverečních velkou ropnou skvrnu, řekl vyšetřovatel pražských hasičů. Mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan uvedl, že při rozebírání jednoho z nabouraných kamionů byla narušena palivová nádrž. Hasiči ale přečerpáním nafty zabránili jejímu většímu úniku.

Příčinu nehody policisté vyšetřují. Policejní mluvčí Hulan nedokázal říci, zda srážku zavinilo zimní počasí a sníh. Podle vyšetřovatele pražských hasičů ale není nehoda svým rozsahem úplně obvyklá, vliv počasí prý nelze vyloučit.