V druhé půli března bude výluka na I. koridoru u Pardubic

Pardubice – Kvůli rekonstrukci výhybek v železniční stanici Pardubice hlavní nádraží bude v druhé polovině března omezen provoz některých vlaků mezi Pardubicemi a Českou Třebovou. Většina osobních vlaků bude mezi Pardubicemi a Kostěnicemi, respektive Moravanami, nahrazena autobusy, část dálkových vlaků zase zastaví i ve stanicích, které obvykle projíždí. Výluka začne 15. března a skončí 9. dubna.

Omezení během výluky na vytížené trati 010 se dotknou i dálkové dopravy. České dráhy zruší dva rychlíky – R 876 Rudolf Těsnohlídek z Brna do Prahy pojede pouze do České Třebové a páteční posilový R 1503 Helfštýn z Prahy do Ostravy a Karviné nepojede vůbec. Cestující z brněnského rychlíku budou moci cestovat z České Třebové dále expresem 142 Odra, který zrušený vlak nahradí, protože zastaví i v Ústí nad Orlicí a Chocni. Aby nahradily výpadek posilového rychlíku 1503, chtějí ČD v pátek posílit Intercity 531 Hutník z Prahy do Ostravy, které jede přibližně ve stejném čase jako zrušený vlak. Jelikož IC 531 jede z Ostravy hl. n. přes Havířov do Českého Těšína, budou muset cestující do Bohumína a Karviné v Ostravě přestoupit.

Spěšné a osobní vlaky budou mezi Pardubicemi a Kostěnicemi nahrazeny autobusy. Výjimku mají tvořit spěšné vlaky 1905 a 1904 Sněžník z Pardubic do Lichkova a zpět, první ranní osobní vlak z České Třebové do Pardubic (Os 5050) a poslední večerní spoj v opačném směru (Os 5053). Jeden pár vlaků z Pardubic do Holic bude nahrazen autobusy až do Moravan a víkendový vlak do Holic bude autobusem nahrazen zcela (Os 25305/4).

Během výluky bude mimořádně zastavovat spěšný vlak 1905 Sněžník na cestě z Pardubic v Kostěnicích a rychlík 625 Vsacan z Prahy v Moravanech. Cestující je tedy budou moci použít jako alternativu k autobusům, které jedou déle. V opačném směru budou alternativou k autobusům rychlíky 862 ze Svitav a 442 z Humenného, které zastaví v Moravanech.

Vydáno pod