V Liberci kvůli hokeji posílí tramvajové spoje

Liberec - Liberecký dopravní podnik posílí ve středu kvůli utkání místního hokejového klubu s Vítkovicemi tramvajové spojení z centra města směrem do Horního Hanychova. Tramvaje budou jezdit každé čtyři minuty, uvedla mluvčí dopravního podniku Martina Poršová. Na rozdíl od běžných utkání nemohou totiž fanoušci dojet k Tipsport aréně automobily, protože tamní parkoviště jsou kvůli lyžařskému šampionátu uzavřena.

„Doporučujeme všem fanouškům hokeje, aby využili tramvajový spoj č.3 do stanice Pekárny, stejně bude doprava zajištěna i ve čtvrtek,“ dodala Poršová. Další možností je vystoupit z tramvaje u libereckého nádraží a k Tipsport aréně dojít nově prodlouženým příjezdovým tunelem pod nádražím.

Mimoliberečtí příznivci hokeje mohou auta odstavit na záchytném parkovišti na silnici I/14. „Posunuli jsme kvůli tomu i začátek utkání na 19:00, to už parkoviště opustí příznivci lyžování a pro fanoušky hokeje bude parkování zadarmo,“ řekl mluvčí arény Lukáš Přinda. Z parkoviště je do arény jen pár kroků. Drobná omezení čekají podle něho fanoušky i v aréně, podobně jako při koncertech v rámci šampionátu.