Nymburk čekají kvůli opravě mostu dopravní komplikace

Nymburk - Řidiči by se měli v příštích týdnech připravit na velké dopravní komplikace v centru Nymburka. Kvůli opravě mostu přes Mrlinu bude od března do června uzavřena silnice do Poděbrad a objízdná trasa povede právě přes centrum města. Na svých internetových stránkách o tom informovala nymburská radnice.

Dopravní situace v centru Nymburka nevyhovuje řidičům již nyní. Především nákladní vozidla mají problém při přejíždění starého kamenného mostu přes Labe, kam se vedle sebe dva kamiony vejdou jen s velkými obtížemi. V odpoledních hodinách se pak Nymburk stává jen obtížně průjezdným. Pomoci by měl obchvat města, ten však ještě není hotový.

Přes centrum teď navíc bude muset jet každý, kdo se chce dostat do sousedních Poděbrad. Mnoha řidiči využívaná silnice II/330 bude uzavřena kvůli opravě mostu přes Mrlinu, který je ve špatném stavu a potřebuje opravit a rozšířit. Uzavírka potrvá od 2. března do 30. června. Řidiči se tak během uzavírky dostanou z Nymburka do Poděbrad jen přes centrum a následně obce Chvalovice a Kovanice.

Kvůli výstavbě II. etapy nymburského obchvatu bude navíc uzavřena také část silnice z Nymburka na Bobnice. To ale pro řidiče nepředstavuje takovou komplikaci, protože objízdná trasa po silnici na Mladou Boleslav není dlouhá. Tato uzavírka potrvá až do podzimu roku 2010.

Vydáno pod