S novým sněhem musejí řidiči počítat na Olomoucku

Praha - Opatrnou jízdu dnes doporučují dispečeři správy silnic ve vyšších polohách Olomouckého kraje. Na vozovkách se přes noc objevil nový sníh. Nejvíce jej napadlo na Šumpersku. Podobná situace je na Jesenicku. Sněžilo i v Karlovarském a hradeckém kraji. Dálnice a rychlostní komunikace jsou sjízdné bez omezení. Sníh zůstává v Pardubickém kraji i na některých úsecích vedlejších silnic.

V Karlovarském kraji sněží, na horách hrozí sněhové jazyky

V Karlovarském kraji by řidiči měli být opět opatrní. Od rána začalo v regionu opět hustě sněžit. Sněžení tam snižuje viditelnost a ve vyšších polohách hrozí sněhové jazyky, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Sníh zůstává v Pardubickém kraji na části menších silnic

Sníh zůstává v Pardubickém kraji na některých úsecích vedlejších silnic. Hlavní silniční tahy jsou mokré a holé. Výjimkou je komunikace I/11 z Jablonného nad Orlicí přes Suchý vrch, kde leží slabá ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Na rozbředlý sníh nebo jeho zmrzlé zbytky mohou řidiči narazit na menších cestách v okolí Hlinska, Lanškrouna, Moravské Třebové, Ústí nad Orlicí, Vysokého Mýta a Svitav stejně jako v Železných horách. Kvůli odhrnutému sněhu jsou také ve městě Svitavy některé místní komunikace průjezdné pouze v jednom pruhu.

V hradeckém kraji sněží, na horských cestách leží ujetý sníh

Na mnoha místech v Královéhradeckém kraji dnes ráno opět sněžilo, v nižších polohách jsou silnice po chemickém ošetření mokré. Na cestách v horských oblastech leží až deset centimetrů silná vrstva uježděného sněhu. Na komunikacích nižších tříd na Jičínsku zůstávají místy zbytky ujetého zledovatělého sněhu.