Policisté z Kladna organizovali fingované nehody

Kladno - Státní zastupitelství zahájilo trestní stíhání dvou dopravních policistů z Kladna a dalších 11 civilních osob kvůli zneužívání pravomoci veřejného činitele a pojistným podvodům. Organizovaná skupina fingovala dopravní nehody a následně žádala od pojišťoven peníze. Podvody skupina organizovala několik let.

Vyšetřovací akci s názvem Natrix inspekce ukončila ve čtvrtek. Ve spolupráci s Českou pojišťovnou a pojišťovnami Kooperativa a Allianz odhalila skupinu, ve které figurovali dva policisté z kladenského dopravního inspektorátu a 11 civilních osob. Vyšetřovatelé se zaměřili na dopravní nehody z roku 2004 až 2008. „Byla zadokumentována škoda přesahující částku milion korun, která byla členům skupiny vyplacena,“ uvedla mluvčí policejní inspekce Martina Lídlová.

Inspekce nezasahovala na kladenské dopravní policii poprvé. Před dvěma lety 11 tamních policistů obvinila z braní úplatků. Tehdy šlo o pracovníky z oddělení silničního dohledu. Loni na podzim soud dvěma z nich udělil nepodmíněné tresty, ostatní vyvázli s podmínkou nebo se zákazem práce v ozbrojených složkách.