Karlovy Vary se odvolají proti exekuci, úředníka čeká trest

Karlovy Vary - Město už splnilo všechny podmínky exekutora potřebné pro odblokování majetku, proti jeho rozhodnutí se ale hodlá odvolat. Současně potrestá pracovníka stavebního úřadu, který ke konkrétní stavbě pozdě odeslal informace. Spor o údaje vyvrcholil zablokováním městského majetku v hodnotě 11 miliard korun. Magistrát nyní čeká na jeho uvolnění.

„Ze stanoviska právníka vyplývá, že měl být zvolen jiný postup než exekuce a zablokování majetku. Proto podáváme proti exekuci odvolání, i když jsme náklady s ní spojené už zaplatili,“ uvedl primátor Werner Hauptmann.

Poplatky spojené s exekucí představují 10.835 korun. Částku bude nyní město vymáhat od pracovníka stavebního úřadu, který pochybil. Nedodržel totiž lhůtu stanovenou Krajským úřadem Karlovarského kraje pro odevzdání materiálů. „Je mi líto, že takhle musíme postupovat vůči úředníkovi, který dlouhodobě odvádí velice dobrou práci. Ale v tomto případě bohužel pochybil, a proto chceme, aby náklady na exekuci uhradil,“ poznamenal primátor.

Karlovy Vary momentálně nemohou provádět jakékoliv převody svého majetku na katastrálním úřadu. Soudně obstavený majetek ve výši kolem 11 miliard korun přitom nemají poprvé. V roce 2007 ho exekutor zablokoval kvůli částce 8700 korun, které mělo město zaplatit, ovšem kvůli chybě advokátní kanceláře to včas neudělalo. Blokace majetku trvala několik dní.