V Ženevě se představila nová Škoda Yeti

Ženeva - Na ženevském autosalonu se novinářům představila nová Škoda Yeti. Škoda Auto tak rozšiřuje výrobní program o pátou modelovou řadu, která nese typické znaky automobilů Škoda. Pětidveřový vůz o délce 4,2 m je snadno rozeznatelný díky výrazné přídi s charakteristickou maskou chladiče a robustní karoserii s širokými blatníky. Výrobce u Yetiho počítá s nabídkou dvou benzinových motorů o objemu 1,2 a 1,8 litru s výkonem 77 respektive 118 kW a tří dieselových dvoulitrů, nově se systémem vstřikování common rail a výkonem od 81 do 125 kW. Všechny pohonné jednotky budou přeplňované turbodmychadlem.

Silnější benzinový model a všechny naftové se budou nabízet s pohonem všech kol, vozy se slabším zážehovým motorem a nejslabším naftovým agregátem také s náhonem na přední nápravu.

Pětidveřový vůz na sedmnáctipalcových kolech je snadno rozeznatelný díky výrazné přídi s charakteristickou maskou chladiče. Sedadla jsou oproti ostatním modelům výrobce umístěna výše. Zavazadlový prostor má objem až 1760 litrů. Jeho součástí je praktický upevňovací systém s posouvatelnými háčky a sítí, který uspoří čas při ukládání zavazadel a zabrání jejich pohybu za jízdy. Automobilka již oznámila, že v roce 2010 počítá s montáží a prodejem modelu Yeti v Indii.