Sedmnáctiletý mladík odsouzen na sedm měsíců za popálení spolužáka

Plzeň - Krajský soud v Plzni definitivně rozhodl a potrestal sedmnáctiletého mladíka za ublížení na zdraví, kterého se mladík dopustil loni na jaře ve škole, kde popálil spolužáka. Mladík nastoupí na sedm měsíců do vězení pro mladistvé a odvolání bylo zamítnuto. Student utrpěl popáleniny s doživotními následky. Informuje o tom Mladá fronta Dnes.

„Odvolání obžalovaného i státního zástupce proti rozsudku okresního soudu jsme zamítli,“ konstatovala předsedkyně odvolacího senátu Marie Ungrová.

Při praktickém vyučování v dílnách v Blovicích se chlapci učili pracovat se soustruhem. Při odmašťování a čištění stroje na sebe jeden z nich nešťastnou náhodou převrhl kelímek s benzinem. Jeho spolužák ho pak zapálil zapalovačem.

I když spolužáci z hocha hned strhali hořící šaty, utrpěl popáleniny druhého a třetího stupně na 20 procentech těla, hlavně na obličeji, rukou a hrudníku. Mladík má podle znalců doživotní následky, je na tom špatně i psychicky.

Nepodmíněný trest je prý od úterý pravomocný. Advokát chlapce Ivo Žižkovský řekl, že dovolání podat nemohou. „Nejsou pro to splněné zákonné podmínky. I když můj klient považuje rozhodnutí soudu za tvrdé, pro něj samotného je největším trestem pocit, že ublížil spolužákovi,“ dodal Žižkovský.

Vydáno pod